Hrnková bublanina dědečka Emila
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek mletého cukru
1/8 Hery
Vypracujte drobenku a 1 hrnek odložte na později
Do zbytku dejte dvě celé vejce
1 hrnek hladké mouky 00 s jedním kypřícím práškem
1 hrnek mléka
Vše trochu zamíchat metličkou, musí zůstat hrudky z drobenky nerozmíchané, nalít na plech namaštěný a vysypaný moukou, položit jakékoli ovoce a posypat drobenkou, co jsme si schovali. Po 20 minutách / 165 stupňů, začne drobenka zlátnout, buchta vyskočí do výšky a vy budete ta nejlepší kuchařka.
Pokud dáváte zmrazené ovoce, doporučuji 1,5 prášku do pečiva. Pokud dáte větší hrnky a více Hery, je buchta ještě vyšší. Pak můžete místo ovoce a nebo s ovocem dohromady, dát puding. Když se mi chce, tak i vanilkový a čokoládový. Nejlepší je inovace borůvky a puding. Kdyby dědeček věděl, jak jsme mu ten recept vylepšili. ten by koukal. A koukali by jste i vy, kdyby jste věděli, jak ho získal. Jak vlastně můj dědeček přišel k tomu notýsku plném těch nejlepších receptů co znám. Ale o tom až příště.